Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Cultuurpers | 28 July 2014

Scroll to top

Top

Red een museum: zorg dat je vrienden maakt

Red een museum: zorg dat je vrienden maakt
Redactie
  • Op 17 juni 2012
  • http://cultureelpersbureau.nl

In de manier waarop mensen soms proberen geen antwoord proberen te geven op een vraag, liggen grappige antwoorden besloten. Dirk van Delft wist als directeur van Museum Boerhaave een slordige 1 miljoen euro binnen te hengelen uit de markt. Daarmee werd hij meteen lieveling van Rutte’s kabinet. Na twee keer doorvragen blijkt dat hij eigenlijk vindt dat er teveel wilde dingen in podiumkunsten gebeuren, en dat dat wel eens de reden zou kunnen zijn waarom ze zo hard zijn aangepakt. Maar we hebben dat vast verkeerd verstaan. :-)

Wild zijn ze in ieder geval niet geweest bij de actie om Boerhaave te redden. De aanpak is even helder als weinig gebruikt in de podiumkunstsector: niet zielig doen en werken vanuit je kracht. Zo zorg je dat mensen met je mee gaan doen, in plaats van dat ze in hun eentje jou gaan helpen. In vriendschap moet je, kortom, investeren. En in familie ook.

Ook dit is weer een interview uit de serie interviews die we in vriendschappelijke samenwerking met wecross maakten op het Congres Podiumkunsten, eind mei in de Rotterdamse Doelen. De rest van de interviws vindt u hier.

Print Friendly
cultuurperslidCultuurpers is een coöperatieve vereniging. U kunt ons en uzelf helpen door lid te worden van Cultuurpers. -
More in ACHTERGROND, Uitgelicht (158 of 508 articles)
Present_Rethinking_boek