Meteen naar de inhoud

Win kaarten voor opera in Paradiso! Of je nu wel of niet van opera houdt: vijf redenen om vandaag naar The News te gaan

Win kaarten voor The NEWS in Paradiso

Groot nieuw, klein nieuws. Nieuws is overal, er is geen ontkomen aan. Op straat, in de eigen huiskamer. Wat aan de ontbijttafel begint, kan wereldnieuws worden. Dus: wat is jouw nieuws van vandaag? Laat het weten, deel deze pagina en maak een foto, plaats die op facebook en twitter. Zet er #thenewsnl bij en win twee kaarten voor de reality opera die je blik op het nieuws blijvend zal veranderen.

Juichende recensies. Met de ‘reality opera’ The News heeft de Nederlandse Reisopera een hit in handen. De vertrouwde theateromgeving wordt echter verlaten voor poptempel Paradiso. Of je nu wel of niet van opera houdt: vijf redenen om te gaan. 1. Je houdt niet van opera. Stijf, voor de culturele elite en zoooo oubollig. Maar je volgt wel alle nieuwsuitzendingen, keek tot voor kort dagelijks naar Pauw & Witteman en DWDD. Dan is dit de opera voor jou, nu het nieuws vooral uit het WK voetbal bestaat. The News doet recht aan de titel. Je krijgt het nieuws. Met Wilders, Obama, Berlusconi en Dalai Lama. Zoals je hen nog nooit eerder zag.

2. Je houdt wel van opera, maar niet van moderne opera. Waar is het drama, waar is het verhaal? Geen zorgen. Zo hightech als de bewerkte beelden en stemsamples zijn, zo duidelijk is het verhaal van The News. Al ontkent de componist dat. Maar ook JacobTV ontkomt niet aan de dramatische zeggingskracht van het nieuws.

3. Je houdt niet van opera. Violen, bah! Maar je bent niet vies van ronduit funky blazers, venijnige gitaarlicks, een lekkere beat en kan een snufje Zappa wel waarderen. Bam! Je wordt op je wenken bediend. Met cameo’s van Lady Gaga en Paris Hilton. Miley Cyrus ongetwijfeld in een volgende editie, want deze opera is nooit af.

4. Je houdt wel van opera. Maar in een popzaal? Geen zorgen, deze opera is ervoor gemaakt. Hij is hard genoeg, het geroezemoes zal je niet storen. En je kunt gewoon naar de bar lopen om een drankje te bestellen.

5. Je weet niet of je wel of niet van opera houdt. Gewoon gaan. Je zult je geen seconde vervelen. En je gaat in elk geval houden van beide nieuwslezeressen en de blazers. Een kleine waarschuwing is op zijn plaats: do not try this at home.

24 reacties op “Win kaarten voor opera in Paradiso! Of je nu wel of niet van opera houdt: vijf redenen om vandaag naar The News te gaan”

Reacties zijn gesloten.

Henri Drost

Henri Drost (1970) studeerde Nederlands en Amerikanistiek in Utrecht. Verkocht jaren cd’s en boeken, daarna communicatieadviseur. Schrijft/schreef voor o.a. GPD bladen, Metro, LOS!, De Roskam, 8weekly, Mania, hetiskoers en Cultureel Persbureau/De Dodo over van alles, maar als het even kan over muziek(theater) en sport. Andere specialismen: cijfertjes, de Verenigde Staten en gezondheidszorg. Luistert naar Waits en Webern, Wagner en Dylan en zo’n beetje alles daartussen.Bekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands