Peppie at Michael Rockefeller op, maar niemand zal dat ooit vertellen

16
0

Op 20 november 1961 werd Michael Rockefeller opgegeten door Peppie de kannibaal. Het gebeurde op een modderige rivierbank in de Asmat, een moerasgebied aan de zuidkust van het huidige Papoea Nieuw Guinea. Schokkend genoeg, dat feit. Schokkend is ook dat niemand er officieel van op de hoogte is. Er zijn nooit daders aangewezen, niemand heeft bekend, maar er zijn wel vier stamhoofden terechtgesteld door de Nederlandse overheid. Volgens de officiële geschiedenisboeken en de Nederlandse regering is Michael Rockefeller overigens nog steeds vermist.

Zo’n verhaal en wat daar achter steekt, waar gebeurd maar te curieus om geloofwaardig te zijn, is typisch iets voor Leon Giesen. Dat vond tenminste de man achter Mondo Leone zelf al in de jaren negentig. Hij werkte toen nog bij de VPRO als programmamaker, maar stond op het punt om met een cameraploeg af te reizen naar het land van de  – voormalige – koppensnellers. Politieke onrust in de regio en het gerucht dat nog niet elk lid van de lokale bevolking het koppensnellen had afgezworen, weerhielden hem destijds. Zo misten we toch een mooi verhaal, zoals dat van de Schat van Hitler, waarmee hij een paar jaar geleden iedereen verraste.

Deel dit!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •