Dance, Dance, Dance ‘nieuw’ volksvermaak op de zaterdagavond?

70
0
DELEN

Je zou denken dat we alle dansshows wel hebben gehad. Maar er komt een nieuw programma dat de zaterdagavond gaat bepalen: Dance, Dance, Dance. Chantal Janzen en Jandino Asporaat presenteren vijf danskoppels waaronder Humberto Tan met zijn dochter en Sylvana Simons met haar neef.

In 2012 waren er plannen voor Holland Gotta Dance, in 2013 voor Dance or No Dance (een concept van Reinout Oerlemans en Justin Bieber) en nu komt er dus Dance, Dance, Dance. Mocht je missen waar het over gaat: het gaat over dans.  Maar je weet meteen op welke doelgroep het programma zich richt. Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL, is alvast enthousiast. ‘Met dit programma zetten we een nieuwe stap in het zaterdagavondamusement van RTL 4.’ (Bron: Mediacourant)

Duidelijker kan het niet: dans is amusement.

Timor Steffens
Timor Steffens

Dans is cashen.

Verzoek (verhaal gaat onder deze mededeling verder)
Beste lezer,

We zijn oprecht blij dat je dit verhaal leest. .

Je kunt ons steunen met een abonnement.

Je krijgt dan toegang tot alles op deze site.

Hebben we je overtuigd?

Ja

Liever geen abonnement?


Help ons voortbestaan

Er is natuurlijk een nieuw format. Vijf danskoppels moeten beroemde dansscènes nadoen. En is gezorgd voor de kwalitatieve inbreng: dat is Timor Steffens, een choreograaf/danser die met Madonna en Michael Jackson werkte. Al bij al zullen de dansers maandenlang aan de bak moeten. Dance, Dance, Dance start najaar 2015. De deelnemers zijn: Humberto Tan met dochter, Pip Pellens met vriend, Euvgenia Parkhina met partner, Sylvana Simons met neef en Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi.

Je vraagt je af waarom mensen als Humberto Tan zich hiervoor lenen. Maar het kan een verklaring zijn waarom hij zou stoppen met RTL Late Night. Hoe dan ook, we hoeven nooit meer te mopperen dat dans niet genoeg aandacht krijgt. En misschien wordt het wel een hele oorspronkelijke en aanstekelijke show.

Click here to bookmark this

Bookmarked By

Toegang tot alles? Neem een abonnement!

Log in met je abonnementDELEN
Vorig artikelMirjam Hagoort laat muren vertellen in Utrecht
Volgend artikelTwee knappe koppen bewandelen nieuwe muziekwegen
Ruben Brugman
Ruben Brugman danste bij Het Nationale Ballet, studeerde choreologie aan The Benesh Institute in Londen en danspedagogie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij is als freelance redacteur/producent actief voor onder andere Cultuurpers, Dansbelang NBDO, Danspubliek.nl, de Danspublieksprijs en de Dansfoto van het Jaar.