Dance, Dance, Dance ‘nieuw’ volksvermaak op de zaterdagavond?

231
0

Je zou denken dat we alle dansshows wel hebben gehad. Maar er komt een nieuw programma dat de zaterdagavond gaat bepalen: Dance, Dance, Dance. Chantal Janzen en Jandino Asporaat presenteren vijf danskoppels waaronder Humberto Tan met zijn dochter en Sylvana Simons met haar neef.

Click To Tweet

Je bent niet ingelogd. Login

Wanneer je hieronder een betaalknop ziet, betekent dat dat ik graag een bijdrage van je wil in de kosten die het schrijven met zich meebrengt. Door het artikel via Blendle te kopen, steun je mij rechtstreeks. Van de prijs gaat 30% naar Blendle, 21% naar de belastingdienst (BTW) en 10% naar de leveranciers van de techniek: Reporters Online. Ik houd 40% van het bedrag over. Vond je het artikel niet de moeite waard, kun je bovendien je geld terugvragen.
Soms staat hieronder geen betaalknop. Dan heb ik besloten het stuk gratis aan te bieden, of heeft een van onze sponsors het stuk mogelijk gemaakt.
Wanneer je abonnee wordt van Cultuurpers, kun je inloggen op de site en alle artikelen lezen zonder er apart voor te betalen. Van het abonnementsgeld gaat 21% naar de belastingdienst. De rest is helemaal voor Cultuurpers. Belangrijker nog voor ons is, dat we daarmee de site structureel in de lucht kunnen houden en soms ook mensen op pad kunnen sturen om een nieuwsfeit te gaan onderzoeken. Wil je abonnee worden, kun je gebruik maken van deze link.
Veel leesplezier, en wat je ook besluit: dank voor je belangstelling!
---

In 2012 waren er plannen voor Holland Gotta Dance, in 2013 voor Dance or No Dance (een concept van Reinout Oerlemans en Justin Bieber) en nu komt er dus Dance, Dance, Dance. Mocht je missen waar het over gaat: het gaat over dans.  Maar je weet meteen op welke doelgroep het programma zich richt. Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL, is alvast enthousiast. ‘Met dit programma zetten we een nieuwe stap in het zaterdagavondamusement van RTL 4.’ (Bron: Mediacourant)

Duidelijker kan het niet: dans is amusement.

Timor Steffens
Timor Steffens

Dans is cashen.

Er is natuurlijk een nieuw format. Vijf danskoppels moeten beroemde dansscènes nadoen. En is gezorgd voor de kwalitatieve inbreng: dat is Timor Steffens, een choreograaf/danser die met Madonna en Michael Jackson werkte. Al bij al zullen de dansers maandenlang aan de bak moeten. Dance, Dance, Dance start najaar 2015. De deelnemers zijn: Humberto Tan met dochter, Pip Pellens met vriend, Euvgenia Parkhina met partner, Sylvana Simons met neef en Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi.

Je vraagt je af waarom mensen als Humberto Tan zich hiervoor lenen. Maar het kan een verklaring zijn waarom hij zou stoppen met RTL Late Night. Hoe dan ook, we hoeven nooit meer te mopperen dat dans niet genoeg aandacht krijgt. En misschien wordt het wel een hele oorspronkelijke en aanstekelijke show.