Castellum cultuurpark in Leidsche Rijn opent deuren

79
0
DELEN

Het was wereldnieuws in 1997. In een van de eerste bouwplaatsen van Vinexwijk Leidsche Rijn vonden archeologen overblijfselen van een Romeinse grenslijn, muren van forten, een vrachtschip en allerlei gebruiksvoorwerpen. Dichtgraven en huizen neerzetten was geen optie meer. In 2007 werd besloten een cultuurpark te bouwen: een castellum. Een moderne versie van een Romeins fort met daarin diverse functies samengebracht. Een cultuurpark met als belangrijke trekpleister het schip in een museale omgeving, een stadsboerderij, een theater (Podium Hoge Woerd) en een café-restaurant. Castellum Hoge Woerd is er: op 30 augustus gingen de deuren open.

De eerste indruk van buitenaf van Castellum Hoge Woerd is inderdaad die van een vesting. De bruine muren opgetrokken van hout en deels kunststof (Trespa) hebben de typische kantelen van een fort. Eenmaal binnen zien we meteen als eyecatcher het ellenlange schip. Bijna alles eromheen is wit en er zijn veel doorkijkjes naar de grote binnenplaats, wat het gebouw een mooi open karakter geeft. Een nog smetteloos voetpad leidt naar boven naar het theater. Het is een klein vlakkenvloertheater met 229 stoelen, uitgerust met de modernste technieken en een achterwand van prachtige ramen.

(tekst gaat verder onder deze mededeling)

Je bent niet ingelogd. ( Login )

Wanneer je hieronder een betaalknop ziet, betekent dat dat de auteur van dit artikel graag een bijdrage van je wil in de kosten die het leven als schrijver met zich meebrengt.

Wat gebeurt er met dat geld van die betaalknop?

Staat er geen betaalknop, heeft de auteur besloten het artikel (tijdelijk) gratis aan te bieden. Uit landsbelang bijvoorbeeld.

Hoe kunnen we voorkomen dat Cultuurpers van het net verdwijnt?

Veel leesplezier, en wat je ook besluit: dank voor je belangstelling!

---
Maak meer verhalen mogelijk! Word lid, of Doneer!