Je bent jong en je wilt klassieke muziek

87
0
DELEN

Afgelopen zomer maakte het Britten Jeugd Strijkorkest zijn eigen Tour de France. De aftrap vond plaats in Zwolle, waar dirigent Loes Visser het ensemble in 2007 oprichtte om jonge strijkers orkest- en podiumervaring te laten opdoen. Belangstellenden worden getest op zaken als intonatie, streektechniek en muzikaliteit tijdens een strenge auditie en wie wordt toegelaten, moet elke week repeteren en meedoen met alle concerten. Dat schrikt jongeren bepaald niet af – jaar in jaar uit melden zich meer kandidaten dan kunnen worden toegelaten.

Britten Jeugd Strijkorkest repeteert in ArteZ Conservatorium (bron HetBritten.nl)
Britten Jeugd Strijkorkest repeteert in ArteZ Conservatorium (bron HetBritten.nl)
mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.