Brad Pitt maakte weg vrij voor Moonlight-regisseur Jenkins en zei: ‘Doe je ding’

88
0
DELEN

Wat zou er gebeurd zijn als Barry Jenkins negen jaar geleden op die hotelkamer in Austin niet had besloten die e-mail te sturen aan alle programmeurs en andere filmbobo’s in zijn South by Southwest festivalcatalogus? Had hij dan ooit Moonlight kunnen maken? De ontdekking waar iedereen het over heeft? Het buitenbeentje dat acht Oscarnominaties heeft gekregen? Maar ik loop op de zaken vooruit.

We zijn in de bomvolle grote zaal van het vernieuwde KINO-theater in Rotterdam, waar op de eerste echte festivaldag van het IFFR eregast Barry Jenkins een masterclass geeft. Energiek stapt hij het podium op, lijkt zich dan af te vragen of gespreksleider Tessa Boerman niet te veel lofuitingen over hem uitstort, waarna hij een microfoonstoring aangrijpt om zelf even de regie ter hand te nemen.

mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.