Jim Jarmusch met Paterson nu al een van de toppers van ‘Rotterdam’ #iffr

73
0
DELEN

Het bekende Tijger logo van het International Film Festival Rotterdam(IFFR) is veranderd in een  kleurrijke IFFR Planeet, waar met een beetje moeite de tijger nog in terug te vinden is. Dat kleurrijke  komt ook tot uiting in de programmering. Ik ben op zoek naar de mooiste parels uit het programma. Uit de USA komt ‘Paterson’, vintage Jim Jarmusch. Maar er is meer, bijvoorbeeld uit Italië.

Il tempi felici verrano presto

‘I tempi felici verrano presto’ van Alessandro Comodin is een soort fabel over twee jongens, een meisje en onzichtbare wolven. De jongens zijn op de vlucht, want op de achtergrond hoor je mannenstemmen en hondengeblaf. Een andere verhaallijn gaat  over een jonge vrouw, die komt aangereden, liggend op de rug van een ezel. Deze ezel wordt later door een wolf aangevallen en raakt gewond. Zij vindt op een gegeven moment een van de jongens huilend in een kuil. Hij schrikt op en neemt haar over haar schouder mee. Is hij veranderd in een wolf?

mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.