Duits echtpaar verzamelde unieke sieraden in Deens Design #Aarhus2017

37
0

Tere bloemblaadjes, stoere schakels, een spijkerkraag. Je kunt het zo gek niet verzinnen of Deense ontwerpers hebben ze vormgegeven in zilver als sieraad. Duizend juwelen bieden een overzicht van Deense vormgeving uit de twintigste eeuw. Daar zijn internationaal bekende ontwerpers en edelsmeden bij, zoals Georg Jensen (niet alleen juwelen maar ook zilver vaatwerk), Kaj Bojesen (niet alleen zilver maar ook hout, waaronder de beroemde Aap) en Nanna Ditzel (van o.a. de Trinidad-stoel). Volgens experts is de verzameling uniek in z’n omvang en samenhang. Vanaf 8 februari zijn ze te zien in Aarhus, als vast onderdeel van de bredere collectie kunstindustrie van Den Gamle By.

Den Gamle By (= de oude stad) is een openluchtmuseum in de Deense stad Aarhus, dat dit jaar Europese Culturele Hoofdstad is.

Deel dit!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •