Fotograaf Ed van der Elsken kleurde graag buiten de lijntjes

80
0
DELEN

Als het had gekund, had fotograaf Ed van der Elsken het liefst een camera in zijn hoofd ingebouwd, om vierentwintig uur per dag de wereld vast te kunnen leggen. Wat hij wél heeft kunnen maken zijn talloze prachtige foto’s, films en boeken. Het Stedelijk Museum in Amsterdam toont zijn rijke nalatenschap op de grote tentoonstelling De verliefde camera.

Ed van der Elsken, ‘Vali Myers voor haar spiegel’, Parijs (1953) Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken / Collection Stedelijk Museum Amsterdam
mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.