Geen partij toont echt hart voor kunst, stem dus op een mens #TK2017

1094
0
DELEN

Inmiddels komen we een beetje om in de stemwijzers en kieskompassen. Voor elk onderdeel van het beleid is er wel een. Wat je moet stemmen als je een kloppend hart hebt voor kunst? De Correspondent gaf laatst een aardig overzichtje. Daaruit bleek dat kunst inderdaad een hobby is van vooral linkse partijen, althans, als het gaat om gesubsidieerde kunst. Kunst in den brede kan op veel meer steun rekenen, tot op het onfrisse af. Fascistisch angehauchte partijen als FvD, PVV (inclusief satellieten) en Denk vinden ‘kunst'n'cultuur’ ook heel belangrijk, bijvoorbeeld. Probleem is dat ze daar dan weer dingen mee willen doen waarmee de ene cultuur (de eigen) het wint van de andere cultuur[ref]de Oekraïener, de gutmensch, de buitenlander, de nieuwkome...

... Je kunt verder lezen na inloggen.

Nog geen lid? Word lid!

Als onafhankelijke cultuurjournalistiek je wat waard is.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js