Max, alsjeblieft, zet Martine en André samen in Heel Holland Bakt!

60

Een voorbeschouwing over Heel Holland Bakt in februari? Is dat niet wat voorbarig? Nou nee, want de deadline voor potentiële bakkers is al 1 maart aanstaande en de opnames beginnen in april. Dus we moeten er snel bij zijn.

Laten we eerst het misverstand uit de weg ruimen dat dit omroep MAX programma voor bejaarden zou zijn. Heel Holland Bakt groeide vanaf 2013 uit tot een culthit, ook onder twintigers en dertigers. Die zich op twitter wekelijks uitspraken over de baard van Menno, de lach van Emma (je was voor of je was tegen) of het worstenbroodje van Evert.

Goed verhaal hè? We bieden het je gratis aan. Wil je een donatie doen? Dan kan dat via de blendle-knop onderaan. Of via de Patreon-knop. Nog beter.
(Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.)

Martine Bijl 2.0

Presentatrice van het eerste uur, Martine Bijl, was bij iedereen onder de veertig vooral bekend van de groentepottenreclames. Ze werd herontdekt als de aimabele en vileine comédienne die ze is. Haar hersenbloeding in 2015 leidde dan ook tot paniek onder de kijkers, die pas in 2016 weer een beetje opgelucht konden ademhalen. Toen bleek ook André van Duin goed in staat om de kneuterigheid en pesterigheid die je in huis moet hebben neer te zetten.

Leve de duo’s!

In Engeland hadden ze bij The Great British Bake Off Mel&Sue, die een fenomenaal duo neerzetten. De Nederlandse Spin off  zou een dergelijke koerswijziging goed kunnen gebruiken. Want laten we eerlijk zijn, elk seizoen is in wezen hetzelfde gecast. Je hebt de volkse man, de chaotische oudere vrouw, de homo, de buitenlander, het jonge ding, de gestreste huismoeder, de knappe hetero, de deelnemer die overal drank in gooit en de sul die zich totaal onverwachts ontwikkelt tot ‘bakker van de week’ in de brood-uitzending.

En oh ja, je hebt de o, zo Hollandse juryleden. Robert, met het vocabulaire van een.. een.. politicus, praat met meel in de mond, alsof hij geen kiezers wil verliezen. Janny, wier persoonlijk styliste afgelopen seizoen eindelijk doorhad dat op knappen staande colbertjes niet the way tot go zijn!

Na vier succesvolle jaren is er  maar een juiste richting tegen gewenning en verveling voor de kijker. Zet Martine Bijl en André van Duin samen in de tent! Om te dansen, te dweilen en iedereen: de deelnemer en de kijker, bemoedigende woorden toe te spreken.

Print Friendly, PDF & Email
Fijn bericht? Doe Hannah Roelofs een kop koffie met Patreon!