Kunst is geen examen waarvoor je kunt zakken. Kunst is een manier van kijken

382
0
DELEN

Op Art (optical art) is minder bekend dan Pop Art. Totdat je de werken in kwestie ziet. Er zijn weliswaar geen Op Art sterren van Andy Warhol-status, maar hun creaties resoneren direct met beelden die je uit de kunstgeschiedenis kent. Zaterdag 25 februari opende in het Stedelijk Museum Schiedam een grote expositie In samenwerking met het Louisiana Museum in Denemarken over deze kunststroming, die vooral over zogenaamde “mindfucks” gaat.

Je gaat het pas zien als je het doorhebt

De Venus van Willendorf (anonieme Neanderthaler, 20.000 v. Chr.)
mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.