Let in Boijmans vooral op Leonora Carrington (en word gek van surrealisme)

389
0
DELEN
Leonora Carrington

In museum Boymans van Beuningen in Rotterdam is de grootste expositie in Europa van Surrealisten te zien. Beroemde namen als Salvador Dali, René Magritte, Max Ernst, Man Ray, Paul Delvaux en Roland Penrose. Maar ook minder bekende goden als de voortreffelijke Leonora Carrington en Francis Picabia.

In 1970 bezocht de wereldberoemde surrealist Salvador Dali in hoogsteigen persoon het Boymans museum. Bij de opening van een Surrealisme tentoonstelling. In 1917 wordt de term surrealisme voor het eerst gebruikt door de Franse criticus en dichter Guillaume Appolinaire. Het surrealisme staat voor het irrationele, het mysterieuze en wonderbaarlijke in het leven. De rol van ‘toeval’ is belangrijk. Nu 47 jaar later is er een unieke collectie surrealisten bij elkaar gehaald.

mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.