Een dansvoorstelling voor de jeugd (6+) zorgde onlangs voor ophef. Leerlingen van groep 5 t/m 8 van de islamitische Aboe Daoedschool in Utrecht bezochten IJspaleis (6+) van danstheatergroep plan d–. Bij een dansje van twee verliefde pinguïns verzocht een van de leerkrachten de voorstelling stop te zetten. Deze scène werd niet geschikt voor de leerlingen gevonden, luidde de verklaring. Het liep erop uit dat leerlingen en leerkrachten het theater verlieten.

Het voorval kwam in het nieuws. Het Algemeen Dagblad en GeenStijl publiceerden erover. Het vervolg is voorspelbaar. Onder het GeenStijl-artikel ontrolde zich een lange ladder van haatreacties. Andreas Denk, choreograaf en artistiek leider van plan d–, meldde de gebeurtenissen op zijn facebookpagina. Hij wilde van andere theatermakers weten of ze ook wel eens zoiets hadden meegemaakt en hoe ze ermee omgingen. Maar er kwamen vooral reacties uit een andere hoek: één en al haat tegen de islam. Daar zat Andreas Denk niet op te wachten.

Deel dit!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •