Iedereen kan een held zijn. Rachel van de Pol over het redden van de wereld (of in elk geval een beetje)

102
0
DELEN

Je kunt wel dromen van een betere wereld, maar waarom zou je niet zelf in actie komen? Journaliste Rachel van de Pol (33) besloot een jaar lang elke dag een goede daad te verrichten, van het vragen van een doggybag in een restaurant tot het lappen van de ramen van de buren of het uitdelen van ijsjes aan bouwvakkers op straat. Kleine heldendaden werken aanstekelijk, schrijft ze in Het hedendaagse heldenboek.

Drinkwater doneren

Je hebt een jaar lang elke dag een goede daad verricht. Nam je je dan ’s ochtends voor wat je die dag ging doen, of ging dat spontaan? Moest je jezelf eraan herinneren?

mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.