DELEN

In een discussie (op facebook, waar anders) over het vertrek van NRC Handelsblad uit Blendle, liet een redacteur van die krant zich zeer laatdunkend uit over een lezer die 30 cent had betaald voor een van zijn artikelen. In een recent artikel op Frankwatching concludeerde een deskundige dat onderzoeksjournalistiek alleen nog zou kunnen overleven als we kranten zouden gaan subsidiëren.

Vorige week verscheen een artikel in The New Yorker waarin de muziekcriticus van dat blad het einde van zijn vak betreurde. Onder de veelzeggende titel 'THE FATE OF THE CRITIC IN THE CLICKBAIT AGE' constateerde Alex Ross dat steeds meer kunstinstellingen functioneerden in een kritiekloos universum.
Gaap
Ik kon een luide geeuw niet onderdrukken. Ross bekla...

... Je kunt verder lezen na inloggen.

Nog geen lid? Word lid!

Als onafhankelijke cultuurjournalistiek je wat waard is.

 

https://platform.twitter.com/widgets.js