Over maskers, onzekerheid en schaamte: 8 Levensvragen aan Karl Ove Knausgård

324
0
DELEN
Schrijver Karl Ove Knausgard ©Marc Brester/AQM

Een jeugd met een getraumatiseerde, tirannieke vader gaf de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård (49) geen prettige start voor het leven, maar wel voldoende stof voor zijn autobiografische romanreeks Mijn strijd. Deze week verschijnt het derde deel van zijn essayreeks, Lente. Het wereldwijde succes van zijn werk heeft echter niets veranderd aan zijn gebrek aan eigenwaarde. ‘Mijn gezicht is een masker geworden.’

1. Wie ziet u als u in de spiegel kijkt?

mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.