‘Willem III is de grootste staatsman die Nederland heeft voortgebracht.’ (Podcast)

54
0

Machiel Bosman is historicus en schrijft geschiedenis vermomd als literatuur. Met zijn boek Elisabeth de Flines werd hij in 2008 genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs. Dit boek De Roofkoning, prins Willem III en de invasie van Engeland is eveneens genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. In deze podcast een gesprek met de schrijver die ons bewust maakt van een belangrijk man uit onze geschiedenis.

‘Tijdens mijn studie geschiedenis verbaasde ik me erover dat we het feit dat een Nederlandse prins koning wordt van Engeland niet als een van de grote momenten uit onze geschiedenis benoemen. Ik vroeg me af waarom dit altijd als een soort voetnoot wordt weggestopt. Ik begreep dat niet want hij is de grootste staatsman die Nederland heeft voortgebracht.’

Deel dit!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •