Nieuwe single: Queens of the Stone Age plakken van het sexy zweet

77
0

In Nederland is deze donderdagmiddag zonovergoten. Kleren plakken aan lijven. Hotpants alom. Jongens trekken in parkjes hun shirts uit. Deze middag ploft de nieuwe single van de Queens of the Stone Age op YouTube. The Way You Used to Do is zweterig en heet.

Pleit beslecht

Queens of the Stone Age verrassen niet. Nergens voor nodig. De band is grand cru du rock. Naar de aankomende plaat – Villians – wordt al maanden reikhalzend uitgekeken. Het pleit is beslecht: dat wordt hét rockmoment van dit jaar. Nieuwe vrienden maken andere bandjes maar. De schare aanhangers is groot genoeg voor megazalen en een headline-positie op festivals. Meer, jonger, nieuw: het hoeft allemaal niet. Geen concessies of compromissen; einde bericht.

Je bent niet ingelogd. Login

Wanneer je hieronder een betaalknop ziet, betekent dat dat ik graag een bijdrage van je wil in de kosten die het schrijven met zich meebrengt. Door het artikel via Blendle te kopen, steun je mij rechtstreeks. Van de prijs gaat 30% naar Blendle, 21% naar de belastingdienst (BTW) en 10% naar de leveranciers van de techniek: Reporters Online. Ik houd 40% van het bedrag over. Vond je het artikel niet de moeite waard, kun je bovendien je geld terugvragen.
Soms staat hieronder geen betaalknop. Dan heb ik besloten het stuk gratis aan te bieden, of heeft een van onze sponsors het stuk mogelijk gemaakt.
Wanneer je abonnee wordt van Cultuurpers, kun je inloggen op de site en alle artikelen lezen zonder er apart voor te betalen. Van het abonnementsgeld gaat 21% naar de belastingdienst. De rest is helemaal voor Cultuurpers. Belangrijker nog voor ons is, dat we daarmee de site structureel in de lucht kunnen houden en soms ook mensen op pad kunnen sturen om een nieuwsfeit te gaan onderzoeken. Wil je abonnee worden, kun je gebruik maken van deze link.
Veel leesplezier, en wat je ook besluit: dank voor je belangstelling!
---

SEXY

De nieuwe single is één en al SEXY. Maar dan wel van de soort waarbij de laatste letter faal-knippert als op een aftands motel in de woestijn rond de Amerikaans-Mexicaanse grens. The Way You Used to Do is zo’n song waarmee Robert Rodriguez wel raad zou weten. Sleaze and dirt dus. Hete lijven die krioelen en kronkelen. Veel drank en hormonen bovendien. En op de jukebox draait deze single, compleet grijs gespeeld en onder het vuil overuren.

Rode konen

De melodie van twee noten sleept en schmiert. Ergens tussen Black Sabbath en ZZ Top grijpt de sexy swing moddervet bij de kladden. Net zoals met de vele oorwurm-singles die Queens of the Stone Age al eerder afleverden. Je mondhoeken krullen omhoog; de hartslag jakkert naar standje ‘attack’ en de konen kleuren rood.

Gravel

Josh Homme’s stem lijkt nog steeds gedolven uit de gravelpit waar ook de ondergrond voor Roland Garros vandaan komt. Dus: zongebruind roestbruin-rood, stoffig en grofkorrelig. Tegelijk: lekker los in de Elvis-heupen en zwaar als een ronkende boogie van een motorbende op Harleys. Plus: de band dendert onder de bezielende productieleiding van Mark Ronson als een heavy soul-monster. Onweerstaanbaar.

Goed om te weten Goed om te weten
Queens of the Stone Age spelen op 12 november in ZiggoDome, Amsterdam. De nieuwe LP Villians verschijnt op 25 augustus in meerdere vinyl edities en op cd.