Nieuwe single: Queens of the Stone Age plakken van het sexy zweet

166

In Nederland is deze donderdagmiddag zonovergoten. Kleren plakken aan lijven. Hotpants alom. Jongens trekken in parkjes hun shirts uit. Deze middag ploft de nieuwe single van de Queens of the Stone Age op YouTube. The Way You Used to Do is zweterig en heet.

Pleit beslecht

Queens of the Stone Age verrassen niet. Nergens voor nodig. De band is grand cru du rock. Naar de aankomende plaat – Villians – wordt al maanden reikhalzend uitgekeken. Het pleit is beslecht: dat wordt hét rockmoment van dit jaar. Nieuwe vrienden maken andere bandjes maar. De schare aanhangers is groot genoeg voor megazalen en een headline-positie op festivals. Meer, jonger, nieuw: het hoeft allemaal niet. Geen concessies of compromissen; einde bericht.

SEXY

De nieuwe single is één en al SEXY. Maar dan wel van de soort waarbij de laatste letter faal-knippert als op een aftands motel in de woestijn rond de Amerikaans-Mexicaanse grens. The Way You Used to Do is zo’n song waarmee Robert Rodriguez wel raad zou weten. Sleaze and dirt dus. Hete lijven die krioelen en kronkelen. Veel drank en hormonen bovendien. En op de jukebox draait deze single, compleet grijs gespeeld en onder het vuil overuren.

Goed verhaal hè? We bieden het je gratis aan. Wil je een donatie doen? Dan kan dat via de blendle-knop onderaan. Of via de Patreon-knop. Nog beter.
(Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.)

Rode konen

De melodie van twee noten sleept en schmiert. Ergens tussen Black Sabbath en ZZ Top grijpt de sexy swing moddervet bij de kladden. Net zoals met de vele oorwurm-singles die Queens of the Stone Age al eerder afleverden. Je mondhoeken krullen omhoog; de hartslag jakkert naar standje ‘attack’ en de konen kleuren rood.

Gravel

Josh Homme’s stem lijkt nog steeds gedolven uit de gravelpit waar ook de ondergrond voor Roland Garros vandaan komt. Dus: zongebruind roestbruin-rood, stoffig en grofkorrelig. Tegelijk: lekker los in de Elvis-heupen en zwaar als een ronkende boogie van een motorbende op Harleys. Plus: de band dendert onder de bezielende productieleiding van Mark Ronson als een heavy soul-monster. Onweerstaanbaar.

Goed om te weten Goed om te weten
Queens of the Stone Age spelen op 12 november in ZiggoDome, Amsterdam. De nieuwe LP Villians verschijnt op 25 augustus in meerdere vinyl edities en op cd.
Print Friendly, PDF & Email
Fijn bericht? Doe Sven Schlijper-Karssenberg een kop koffie met Patreon!