Kunstenaars zijn vies van ondernemerschap. 3 redenen waarom dat verkeerd is

571
0

De meeste jonge kunstenaars komen er pas na hun studie achter dat ze belangrijke ondernemersvaardigheden missen. Daarom organiseert ELIA, de netwerkorganisatie voor hogescholen in de kunsten in Europa, de conferentie: Making a Living From the Arts. Op 14 en 15 september komen academici, culturele ondernemers en kunstenaars uit verschillende landen in Amsterdam bijeen. Samen discussiëren ze over creatieve oplossingen voor ondernemerschap in de kunsten. Met Barbara Revelli, hoofd communicatie van ELIA, spreek ik over de maatschappelijke verschuivingen die het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden in toenemende mate noodzakelijk maakt. Op het terras van café De Liefde in het Bilderdijkpark in Amsterdam legt de Italiaanse schone eloquent en in bijna vloeiend Nederlands uit waarom het tijd is voor kunstenaars om slimmer geld te verdienen.

Pure kunst

Waarom is ‘ondernemerschap’ een vies woord binnen de kunstwereld?

Deel dit!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •