Brandend Kalf wil meer vuur in de Nederlandse film. Maar wie moet dat opstoken?

278
0
Brandend Kalf laat kalveren even vlammen op Nederlands Film Festival (foto: Leo Bankersen)

Terwijl in de Stadsschouwburg het Nederlands Filmfestival feestelijk werd geopend met Tulipani klonk elders in Utrecht gemor. Feest? Volgens Brandend Kalf, een initiatief van filmjournalist Karin Wolfs en schrijver A.H.J. Dautzenberg is er geen reden tot feest. De Nederlandse film mist het ware vuur.

Zoals tegenover het festivalpaviljoen werd gedemonstreerd door met een draagbare beamer enkele kalveren van levendige vlammen te voorzien. Een speels mini-speldenprikje, belangstellend gadegeslagen een paar toevallige passanten en de bewakers. Die laatsten wisten even niet wat ze er mee moesten, maar kwamen er na ruggespraak een punt achter zetten.

(Tekst gaat verder onder deze mededeling)