Onderzoek toont aan: 96% van de Nederlanders is hopeloos idioot (van poëzie)

102
0

We willen maar wat graag geraakt worden, wij Nederlanders. En als we niet zelf geraakt worden, dan willen we anderen wel raken. Ziedaar de twee belangrijkste redenen waarom mensen op zoek gaan naar poëzie. Dit heugelijke feit is boven tafel gekomen dankzij een onderzoek van de Utrechtse wetenschapper Kila van der Starre. Zij promoveert binnenkort op een kwantitatieve studie naar de poëziebeleving van de Nederlanders. Vandaag werd een eerste deel van dat onderzoek openbaar. Voorafgaand aan de 35ste Nacht van de Poëzie op zaterdag 16 september wordt het officieel gepresenteerd.

Dat 96 procent van de Nederlanders poëzie weet te waarderen is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk, zeker gezien de verkoopcijfers van de gemiddelde dichtbundel. Die oplages, en het percentage dat er later van in de ramsj terechtkomt doet menig dichter depressies aan.

Deel dit!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •