5 Redenen waarom Le Guess Who? het beste festival van de hele wereld is

694
0
DELEN
(Farida & The Iraqi Maqam Ensemble - Foto: Melanie Marsman)
(Farida & The Iraqi Maqam Ensemble - Foto: Melanie Marsman)

Tijdens de elfde editie van het Utrechtse festival Le Guess Who? (LGW) vonden in een lang weekend meer dan 150 acts uit 34 landen een thuis in de Domstad. Verbroedering in luisteren beheerst LGW dat definitief de boeken in mag gaan als het beste festival van de hele wereld. En wel om deze vijf redenen.

1. De hele wereld komt naar Utrecht

Met meer dan 34 nationaliteiten op het podium en dik de helft van de festivalgangers afkomstig uit nog meer landen, tekent zo goed als de hele wereld present op LGW. Van de gewone bezoekers die te voet of per huurfiets de stad verkennen, tot de limousines die voor de Jacobikerk geparkeerd worden om de ambassadeurs van Irak, Jemen en Saudi-Arabië naar het concert van Farida Mohammed te brengen.

(tekst gaat verder onder deze mededeling)

Je bent niet ingelogd. ( Login )

Wanneer je hieronder een betaalknop ziet, betekent dat dat de auteur van dit artikel graag een bijdrage van je wil in de kosten die het leven als schrijver met zich meebrengt.

Wat gebeurt er met dat geld van die betaalknop?

Staat er geen betaalknop, heeft de auteur besloten het artikel (tijdelijk) gratis aan te bieden. Uit landsbelang bijvoorbeeld.

Hoe kunnen we voorkomen dat Cultuurpers van het net verdwijnt?

Veel leesplezier, en wat je ook besluit: dank voor je belangstelling!

---
Maak meer verhalen mogelijk! Word lid, of Doneer!