Kamer: ‘Minister van Engelshoven heeft vuurdoop doorstaan.’ (waarom de VVD een nieuwe cultuurwoordvoerder moet zoeken)

736
0
Minister Ingid van Engelshoven (midden) superieur in eerste cultuurdebat (Foto: screenshot livestream Tweede Kamer)
Minister Ingid van Engelshoven (midden) superieur in eerste cultuurdebat (Foto: screenshot livestream Tweede Kamer)

Het debat over de cultuurbegroting 2017 op maandag 13 november was een verademing. Niet omdat er opeens veel meer geld uit enige hoge hoed kwam, maar wel omdat er een minister zat met visie. En met ruimte om die visie ook te kunnen uiten. Na zeven jaar vol duwen en trekken en afgewezen moties, kasschuifoperaties en fietsbelhandel was er eindelijk weer lucht in de kamer.

Cultuurminister Ingrid van Engelshoven lijkt vastbesloten de schade van de afgelopen jaren te herstellen. En meer dan dat. Ze kiest bij haar standpunt over de auteurswet en de mededingingswet bijvoorbeeld duidelijk partij voor de makers, vaak kleine zelfstandigen zonder macht tegenover de grote marktpartijen. Ook de Code Culturele Diversiteit zegt ze te gaan toepassen in het nieuwe kunstenplan. Was de fair practice code klaar geweest, had ze die ook toegepast.


Ook te lezen op Medium.

Deel dit!
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •