Een wolf in je binnenste: de woede van Kristien Hemmerechts

111
0
DELEN

Wolf is de eerste roman van Kristien Hemmerechts sinds haar non-fictieboek over borstkanker, en het gaat over woede. Hoe is het is om razend te zijn, daar weet de Belgische schrijfster alles van. ,,Toen ik borstkanker had, ervoer ik heftige gevoelens van agressie.”

Hoe komt het dat sommige mensen die een trauma of tragedie hebben meegemaakt, dat een plek kunnen geven, en anderen niet? Die vraag hield de Belgische schrijfster Kristien Hemmerechts (62) al jaren bezig. Eigenlijk al sinds het schrijven van Ann (2008), haar boek over een vrouw met een incestverleden en chronische anorexia, die uiteindelijk euthanasie kreeg. ,,Ik vond het confronterend dat zij er niet in slaagde om haar verleden een plek te geven en er uiteindelijk aan ten onder ging. Ze kon het niet loslaten.’’

mooi verhaal hè? Wellicht ben je al lid en zien wij dat over het hoofd. Log dan hier nog een keer in, sorry: Login (ben je gelijk van die Blendle knop af), maar anders vinden wij het fijn als je lid wordt, of een vrije gift achterlaat”.

Voeg iets toe aan dit verhaal. Je inhoudelijke reactie is zeer welkom!