Adverteren bij Cultuurpers

Alles op deze site is gericht op leesbaarheid,  bedieningsgemak en snelheid. Bij goed weer laadt de site nu in 1,5 seconde, en daarmee behoren we tot de top van het internet. Daarnaast hebben we een berg volgers op twitter, hordes vrienden op facebook en een snel groeiende aanhang op YouTube en Instagram. Hoe kun je bij ons adverteren?

Banners

Eigenlijk houden we niet van banners: ze worden niet voor niets meestal geblockt, en we verbergen ze ook voor onze abonnees. Banners zijn dus alleen zichtbaar voor niet-ingelogde lezers, die alleen de eerste alinea van onze nieuwe berichten te zien krijgen. Wil je toch een banneradvertentie plaatsen, kost dat minimaal uitgaand van normaal formaat (Leaderboard 728*90) 3 euro per dag, bij een minimale plaatsing van 7 dagen. Wil je ook een formaat extra dat aangepast is voor mobiele schermen, kost dat minimaal uitgaand van normaal formaat (Banner 468*60) 5 euro per dag, eveneens bij minimale plaatsing van 7 dagen. Uiteraard gaan we er dan van uit dat je zelf de gewenste gegevens en afbeeldingen aanlevert. Afwijkende wensen hebben uiteraard gevolgen voor de prijs.

Adverteren in de nieuwsstroom

Je kunt berichtruimte kopen in de gewone nieuwsstroom van Cultuurpers (tienduizenden bezoekers per maand). Het bericht ziet eruit als een gewoon bericht, met alleen de toevoeging ‘ingezonden mededeling’ in de kop. Je zorgt zelf voor een goede tekst en een aansprekend beeld, waarvoor je uiteraard de fotograaf apart hebt betaald. We checken natuurlijk ook nog of je bericht in overeenstemming is met de geldende wetten en de fatsoensnormen die we zelf hanteren. Maar meestal gaat dat goed.

Je bericht behandelen we voor 75 euro (exclusief BTW) een week lang net zo als onze gewone berichten, behalve dat het niet achter onze betaalmuur staat: we delen het op sociale media (4 (re)tweets naar 16.000 volgers, 6000 vrienden op facebook, ons netwerk op linkedin), en het gaat mee in de nieuwsbrieven. Je kunt die ‘ingezonden mededeling’ ook weer zelf met je eigen sociale-medianetwerk delen. Elke week langer aandacht kost opnieuw 75 euro. Recente voorbeelden: https://www.cultureelpersbureau.nl/advertentie/

 Journalistieke aandacht

Wij krijgen ongeveer 200 persberichten per dag, van tentoonstellingen, films, boeken, platen en podiumvoorstellingen. Onze journalisten maken daaruit altijd zelf een keuze. Die stukken verkopen we aan onze lezers, via Blendle of abonnementen.

NIEUW!! Je kunt als organisatie een groepsabonnement nemen. In ruil voor de mogelijkheid om 5 tot zelfs 100 abonnementen weg te geven aan je netwerk of organisatie, gaan we om de tafel zitten om te kijken wat je ‘jouw’ abonnees wilt bieden. Dit is een prachtige mogelijkheid om aandacht te combineren met een mooi relatiegeschenk aan je klanten, personeel of community.

Wil je dat een stuk voor iedere bezoeker leesbaar is, zonder betaalknop, kun je bijdragen in de kosten. Voor een bedrag dat we per keer overeenkomen zorgen wij dat een auteur aan het werk gaat, en werk produceert dat recht doet aan ieders opvatting over goede cultuurjournalistiek. Deze optie is zeer geschikt voor onze verslaggeving van festivals en langlopende projecten. Je krijgt aandacht van serieuze journalisten en krijgt een goed, waar en soms misschien wel een keer pijnlijk verhaal terug. Plus iets moois voor het archief.

Advertorial

Je kunt natuurlijk ook een advertentie laten maken in de vorm van een bericht. Je hebt dan zeggenschap over de inhoud. We zetten er dan duidelijk bij dat het een advertorial is. Ook een advertoral is leesbaar voor iedereen, dus komt niet achter onze betaalmuur.

Kosda?

Onze tarieven zijn volledig afhankelijk van uw wensen wat betreft formaat, frequentie en duur van uw campagne. Neem daarom contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek: 0202044536 of 06-24624898 of mail