Publiceren bij Cultuurpers

Wil je publiceren bij Cultuurpers? Dat kan! Het kost niets (behalve eenmalig 5 euro administratiekosten), je moet vooral goed zijn. Je kunt beter 1 topartikel verkopen dan 10 behoorlijk goede. Het maakt daarbij doorgaans niet uit of een artikel al eerder elders is verschenen, zolang het ook nu nog van belang is. ‘Kort, krachtig en zo snel mogelijk’ is niet per se een garantie voor succes. Beter het Definitieve Artikel over een onderwerp dan het eerste artikel erover. Publiceer bij voorkeur over de een of twee onderwerpen waar je echt heel veel van weet en waar je iets bijzonders over te melden hebt, en niet over al te algemene onderwerpen.  

De redactie plaatst stukken die voldoen aan de minimale kwaliteitseisen die we daarvoor stellen. De auteur is vervolgens zelf verantwoordelijk voor zijn of haar inkomsten door verkoop van het verhaal via de betaalknop van Blendle of donaties. Inkomsten kunnen uiteenlopen van enkele euro’s tot soms wel een paar duizend euro lees het artikel van jan Jaap Heij van reporters Online, die de techniek levert waarmee ook Cultuurpers via Blendle kan verkopen: https://www.villamedia.nl/artikel/hoe-haal-je-als-freelancer-meer-uit-blendle  .  Cultuurpers helpt je verkoop door het stuk flink te delen met alle volgers op socialer media.

Ook is het mogelijk om namens Cultuurpers accreditatie te krijgen voor belangrijke culturele evenementen in binnen- en buitenland.

Betaald werk

Daarnaast hebben we steeds vaker ook producties in de aanbieding waar we een bescheiden honorarium voor betalen. Zo werkt Cultuurpers samen met een paar grote festivals op literatuurgebied en in de podiumkunst, zoals Poetry International, Writers Unlimited, Boulevard en Holland Festival. Ook dat levert kansen (geen garantie) op voor betaald journalistiek werk.

Heb je belangstelling om te publiceren op het belangrijkste culturele platform van Nederland? Maak dan een afspraak voor een gesprek met hoofdredacteur Wijbrand Schaap. Stuur ook een voorbeeld mee van recent werk.

Maak daarvoor gebruik van deze link.